Login:

Heslo:

Dnes je: sobota, 16. 2. 2019 Svátek má: Ljuba

 

Stravování při vysokém tlaku (hypertenzi) se řídí aktuálním stavem pacienta, přidruženými chorobami a ohledem na podávanou medikaci (a její vzájemné ovlivňování se stravou). Individuální nutriční režim je proto třeba konzultovat s nutričním terapeutem.
Základní zásady stravy při vysokém tlaku jsou:
  • Jíst pravidelně a nepřejídat se.
  • Konzumovat pestrou stravu s nejméně 400 g zeleniny a 100 g ovoce denně.
  • Pít nealkoholické a neenergetické tekutiny v povoleném množství v průběhu celého dne a ne pouze nárazově.
  • Vyhnout se vyššímu příjmu sodíku ve stravě, to znamená vyloučit ze stravy slané a solené pokrmy, kořenící směsi, dresinky a ochucovací prostředky se solí, slané sýry, nakládaná masa, pikantní uzeniny, kaviár, očka, solené pečivo, instantní výrobky s vyšším obsahem soli a minerální vody s vyšším obsahem sodíku.
  • Přiměřená dávka soli na den je 5 - 6 g, obvyklá konzumace v ČR 12 - 15 g.
 
    Svatá Anna
    TOPlist
     
    Naše poslání je prosté: KVALITNÍ LÉČIVA, KONKURENČNÍ CENY, SPOKOJENÝ ZÁKAZNÍK
    © 2006, Lékárna U Sv.Anny, s.r.o. Designed by Alek